Виолетка Славова

коя съм аз

Мастър в: design thinking (дизайн мислене), architectural design, visual thinking

Фокус: обучения, проучване на терен, брейнсторминг

Брой проведени уъркшопи: > 60

Брой реализирани проекти: > 5

Индустрии: Архитектура, Интериоредн дизайн, Образование

Веднъж след моя презентация, CEOто на голяма рекламна агенция ми каза: “Ти можеш да продадеш всяка идея.” Но не мисля, че е прав. Истината е, че никога не съм гледала на това като “продаване”, а като споделяне на знание - още известно като учене. Това за мен е и най-важното човешко умение.

От дете винаги съм била много добра в ученето. Бях си разработила мои методи как да уча и как да откривам най-важното, което трябва да направя, за да постигна резултата, който търся. От тук дойде и интересът ми към “мозъчните хакове”, скоростното четене, майндфулнес, техники за визуално мислене. Това ми позволи да комбинирам изучаването на архитектура, с бизнес и иновации, и дори международни отношения.

Хвърлих се в дизайн мисленето толкова отдадено, защото е процес, който непрекъснато подтиква човека да се учи и то от реалността; вдъхновява ме да го използвам в различни видове проекти, но най-вече да го преподавам и споделям с хората.

трите най-важни професионални проекта

Проучването, проектирането и изготвянето на реконструкцията на Центъра по природни науки и предприемачество към I OУ “Никола Вапцаров”, Берковица.

Проучването, дизайна и провеждането на модула по визуално мислене за учители към европейския проект Developing Innovation and Creativity in Education.

Подготовката и провеждането на обучение за фасилитатори по дизайн мислене в Anchorage, Alaska.

най-голям провал и научени уроци

Приемането ми в American University in Washington, DC веднага след завършването на гимназия. Въпреки че на времето изглеждаше като голям успех, считам че беше провал в дългосрочен план, защото си бях поставила като цел да отида да уча в САЩ без изобщо да знам какво искам да уча там и защо - тоест целта ми беше лишена от смисъл, макар и да я постигнах. Научен урок: бъди осъзнат за мотивацията си.

в неделя ставам рано, за да...

изключа алармата на телефона си, ако случайно съм я забравила, направим ритуалната си разходка за кафе и кроасани в Докторската градинка с Краси.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK