Мария Стайнова

коя съм аз

Мастър в: дизайн мислене, визуално мислене

Фокус: обучения, проучване на терен, брейнсторминг, визуално мислене

Брой проведени уъркшопи: > 40

Брой реализирани проекти: > 5

Индустрии: Архитектура, Интериорен дизайн, Образование

Аз съм Мария. Винаги съм била много добра в систематизирането на информация и отсяване на нужното от ненужното. Това много ми помагаше както в училище, така и в университета, защото не се плашех, когато пред мен се изсипваха огромни книги с информация, която трябва да прочета.

В работата си, по-конкретно от работата в екип се научих да слушам: да бъда по-толерантна и търпелива, да се интересувам от идеите на другите, да се опитвам да ги надградя с моите познания. Това много ми помогна в архитектурната ми работа, защото осъзнах,че идеите на много и различни хора, които си имат доверие, балансират се и надграждат заедно, могат да постигнат съвършен продукт.

Любовта към екипната работа и интересът към взаимодействието между хората естествено ме доведе и до дизайн мисленето, покрай което продължавам да научавам различни неща всеки ден.

трите най-важни професионални проекта

Проучването, проектирането и изготвянето на реконструкцията на Центъра по природни науки и предприемачество към I OУ “Никола Вапцаров”, Берковица, защото ми беше първият такъв проект.

Проучването, дизайна и провеждането на модула по Визуално мислене за учители към европейския проект Developing Innovation and Creativity in Education, защото работата с учители е изключително вдъхновяваща.

Подготовката и провеждането на обучение за фасилитатори по дизайн мислене в Анкоридж, Аляска, защото на това обучение достигнахме до нови висини: да обучаваме бъдещи обучители.

най-голям провал и научени уроци

Веднъж по време на уъркшоп със студенти от една африканска страна, за откриване решихме да направим една игра, която подпомага работата в екип и обикновено е много забавна. Тя представлява хващане за ръце и увиване на всички хора в голям възел. Това, което изобщо не бяхме взели предвид беше, че въпреки участниците бяха млади студенти и се познаваха, такъв тип физически контакт не беше приет в тяхната култура. Заличихме неловката ситуация със смях, но това ни научи много важен урок: при дизайн на един уъркшоп определено трябва да се взима предвид контекста, от който идват участниците, за да може да е приятно и пълноценно за всички.

в неделя ставам рано ЕДИНСТВЕНО за

ски, а когато няма - тренировка по пилатес, пътешествие до морето, да закуся и да си легна отново.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK