Редизайн на пространства: дизайн на ритейл среда

Ритейл индустрията генерално и конкретно ритейл пространствата, са под атаката на новите технологии и потребителски навици. Но бумът на електронни услуги, в търговията, банкирането, образованието и много други сектори, който наблюдаваме, е сигнал да преосмислим ритейл пространствата, не да ги заличим. Появата на все повече нови дигитални платформи и канали за обслужване на потребителите е причина компаниите да преосмислят услугите си и да обновят ритейл пространствата си спрямо новата реалност.

Какво e дизайнът на ритейл пространства?

В ритейл дизайна ние пресичаме пресичаме дизайна на преживяването с архитектурния дизайн. За да осигурим клиентска удовлетвореност, и оттам разбира се, успешното ви бизнес представяне, процесът ни преминава през проучване на място, анализ на данни, клиентската пътека от начало до край, служителското преживяване, вътрешните процеси зад услугите, бранда и специфичните изисквания на индустрията, за да създадем съвместно безупречно, приятно и запомнящо се клиентско преживяване. В допълнение работим, за да предотвратим проблеми като чакане, навигиране, обслужване на каса и всичко друго, което би могло да създаде пречки в преживяването на клиента.

Koга да ни потърсите за такъв тип проекти?

/ Компании които искат да обновят едно или повече ключови ритейл пространства

/ Компании които целят да модернизират ритейл мрежата си т.е. да обновят съществуващия си дизайн стандарт

/ Компании които искат да създадат дизайн стандарт за разрастващата си ритейл мрежа

/ Компании в процес на трансформация които искат да преосмислят как новите дигитални платформи се интегрират със съществуващата ритейл мрежа

/ Компании които искат да създадат уникални ритейл пространства - шоуруми, флагшип или поп-ъп магазини

Във всички случаи нашият подход е за компании, които поставят преживяването на хората на първо място в процеса на дизайн и развитието на бизнеса си.

Какъв е процесът на работа и колко време ще отнеме?

В ритейл дизайна преминаваме през проучване, дизайн и прототипиране преди да създадем дизайн стандарт за мултиплициране в цялата мрежа. Процесът трае между 3 и 6 месеца спрямо обхвата на проекта.

broken image

Как създаваме дизайн точно за вашите ритейл пространства?

В процеса на дизайн вземаме предвид особеностите и нуждите на вашата компания. Ще се съобразим, ако имате съществуващи мебели, които искате да запазите, ограничения в бюджета, фиксирана дата за откриване или международен стандарт за дизайн на клонове, които трябва да приложим. Ключова за нас е съвместната работа с вас и потребителите, за да решим проблемите в ритейл пространството, които ви пречат на бизнеса и да създадем оптималното пространство за вашите потребители.

Промяната на пространството и промяната на ключови услуги в организацията са взаимосвързани процеси. Ако вашата компания е поела по този път, вижте спринт програмите, които предлагаме за:

Примери от нашата работа

Откриването на нов клон или цялостно обновяване на ритейл мрежата, са различни но еднакво предизвикателни задачи, особено когато добавим неизменните ограничения в бюджета и времето. Ако искате да се консултирате с нас как да подходите с предстоящ проект пишете ни на hello@launchlabs.bg за да резервирате безплатна едночасова индивидуална сесия, в която ще отговорим на вашите въпроси и ще ви помогнем да планирате проекта си.