Празнуваме 2020 с Награда и “Малък Речник на Иновациите”

· insights

Ние в launchlabs Sofia определяме една компания като иновативна, не само когато тя е разработила пазарна иновация. Лансирането на умни технологии, материали от ново поколение или дигитални услуги са безспорно важен аспект, но също толкова важни са желанието за трайна промяна в начина на работа в компанията и инвестициите за това. Наша мисия като компания е да разпространим това разбиране и да помагаме на компаниите в пътя им към гъвкавостта.

2020, дори не е свършила, а вече имаме толкова много определения за нея. Според нашия календар това е годината на иновациите. Годината, в която почти всички компании успешно преминаха към изцяло дистанционен или хибриден модел на работа, много превключиха в режим на самоуправляващи се екипи, други изцяло промениха бизнес модела си, а не малко пуснаха на пазара нови продукти и услуги.

Усилията на компаниите за търсене на иновативни начини за справяне с кризата и трайно установяване на новаторски дух в България са очевидни и изискват специално внимание. Затова, заедно с Forbes Bulgaria създадохме нова категория в техните Forbes Business Awards – Награда за иновативна компания на 2021. Тази награда е специална и цели да отличи добрите практики, свързани с въвеждането на иновативен начин на работа в компаниите в България и се дава за цялостен подход за промяна на организацията.

Наградата обединява общата ни мисия с Forbes Bulgaria да подпомагаме бизнеса в България по пътя на иновациите и да популяризираме успешните истории. Тя е признание и мотивация за иновативните компании да продължат напред и вдъхновение за останалите да последват техния пример.

/ иновациите са преди всичко процес, който започва отвътре навън

Като част от усилията ни да мотивираме организациите да внедрят гъвкави методологии за създаване на холистични иновации, ние създадохме “Малък речник на иновациите”.

Печатното издание събира всички методологии и инструменти, които спомагат за въвеждането на именно тази холистичност на иновативността: дизайн мислене, дизайн спринт, дизайн на услуги, креативно лидерство, гъвкави екипи и работна среда. Чрез него искаме да създадем яснота около значението на тези термини и да вдъхновим компаниите да ги приемат в своя личен път на редизайн.

“Малък речник на иновациите” е неразделна част от ноемврийския брой на Forbes Bulgaria.

Ако вие сте сред тези компании, които не само познават, но и умело прилагат гъвкави методологии в работата си, ще се радваме да участвате в новото издание на Forbes Business Awards като представите вашата кандидатура за Иновативна компания на 2021 тук.

Крайният срок за кандидатстване е 10.01.2021.

broken image

Снимки: FourPlus Studio