Кристина Петрова

коя съм аз

Мастър в: стратегическо планиране, изграждане на брандове, дизайн на услуги

Фокус: проучвания, стратегическо планиране, фасилитиране, брейнсторминг

Брой реализирани проекти: > 40+

Индустрии: ритейл, образование, медии, бързооборотни стоки (FMCG), телекомуникации, банкиране, електроника, автомобили и FMCG.

Вярвам в развитието и че ако не променяме нищо, нищо не се променя. Винаги търся да открия нова и различна перспектива, нов процес или бизнес модел, които да отключат развитие. Смислени за мен са проектите, в които една компания или бранд преоткрива себе си и връзката си с хората.

От работата си основно се научих да слушам и чувам други, различни гледни точки. Научих, че когато действително положим усилия да разбираме и приемаме повече отсрещната страна, тогава ставаме по-добри професионалисти, но и хора.

трите най-важни професионални проекта

Най-важният ми професионален проект е успешното установяване и имплементиране на процеси и критерии за работа в екипа, с който работих в Saatchi & Saatchi. Най-ценното от професионалния ми път винаги са били хората, с които съм имала щастието да работя.

На второ място, всички (неизброимо много) творчески проекти, по които сме работили в агенцията. От създаването и/или препозиционирането на нови марки за малки локални бизнеси, през стратегически проекти за утвърдени международни компании и социални кампании, чрез които сме вдигали шум за значими за обществото теми.

Предаването на знания и практически опит продължавам да правя и в програмата по брандинг в магистратурата по брандинг на Arc Academy.

най-голям провал и научени уроци

Липсата на време за отдаване на лични проекти.

Научени уроци - безброй, но и доста в backlog. Най-ценният урок: да правя нещата едно по едно, а не както изисква днешния свят - милиони неща едновременно. На изток казват, че нещата се правят едно по едно. Това, в ерата на безброй разсейващи фактори, си е освен урок и услуга за вътрешния мир.

в неделя ставам рано за да…

не ставам рано. Освен ако не съм някъде на морето или в планината. И ако имам време, търся нова музика, която да захранва плейлистата ми в Spotify.