Вероника Петрова

коя съм аз

Мастър в: design research, design thinking

Фокус: дигитална фасилитация, обучения, проекти

Брой проведени уъркшопи: > 20

Брой реализирани проекти: > 10

Индустрии: банкиране, телеком, консултиране, интериорен дизайн

Аз съм Вероника и искам да науча повече за теб. Правя проучванията, на които стъпва дизайнът. Обичам да говоря с хора, да разбирам начините, по които правят нещата, както и нуждите им. Съвместното създаване е една от страстите ми, откакто разбрах колко добри резултати може да донесе, чрез разказите на преподавателите ми по Културна Антропология в университета Люмиер в Лион. Очарованието от начините, по които аналоговата и дигиталната реалност се преплитат, ме подтикна да изкарам магистратура Взаимоотношения Човек-Машина, за да мога да ги разбирам още по-добре. Твърдо съм уверена в ползите от игровизацията и опитвам да разчупя нещата във всеки подходящ момент.

Върнах се в България след като завърших, заради дълбокия си стремеж да споделям страстта си към клиентски-ориентирания подход и холистичните от начало до край преживявания в родната си страна.

трите най-важни професионални проекта

"Lieu d'Être" - градски танцов спектакъл, създаден съвместно от професионалните танцьори и жителите на града, които взеха участие в него. Осъществи се като част от Пловдив - Европейска Столица на Културата 2019. Като медиатор там, работех с всички заинтересовани страни, за да създадем ангажиращо представление - както за съучастниците, така и за зрителите.

Бях част от екипа, който правеше проучванията за редизайн на офис пространство, в което служителите да прекарват само половината от времето си. Офисът вече не е единствено физическо място и ние успяхме да видим как дигиталният трябва да го подкрепя, за да помогне на служителите да вършат най-добрата си работа.

Създаване на платформа, която игровизира туристическото преживяване.

най-голям провал и научени уроци

По време на магистратурата си, реших да запиша двойна диплома, за да уча всички неща, които ме вдъхновяваха (Взаимоотношения Човек-Машина и Медиация). Макар и с известно усилие, успях да взема всички изпити - и дойде времето за писане на дипломни. Исках втората да бъде перфектна, но вече се концентрирах върху следващата стъпка от професионалното си развитие. Сами сте се досетили вече - така и не завърших дипломната си работа.

Научен урок: "Готовото е по-добро от перфектното. Върши нещата едно по едно. Понякога трябва да се откажеш от някоя цел, за да постигнеш по-голяма.”

в неделя ставам рано за да...

Посрещна изгрева на слънцето, прочета глава от вдъхновяваща книга и да си изцапам ръцете с проект за ръчно творчество.