Силияна Панова

коя съм аз

Мастър в: design thinking, scrum, архитектура, графичен дизайн

Фокус: обучения, фасилитиране, проучване на терен, брейнсторминг, прототипиране, визуално фасилитиране, визуално мислене

Проучване на терен, генериране на идеи, прототипиране, изграждане на концепция, презентационен дизайн, дизайн на тренинги, обучения и визуално фасилитиране, визуално водене на бележки, storytelling

Брой проведени уъркшопи: > 30

Брой реализирани проекти: > 20

Индустрии: архитектура, банки, логистика, стартъпи, социално предприемачество, образование

Аз съм Силияна и от ранна възраст, когато нещо ме впечатляваше, винаги ме занимаваше въпроса: „А как сa стигнали до тази идея?“. Непрекъснато изучавах как се случват нещата и много обичах когато открия или разбера нещо да го споделя на приятелите ми. Още тогава ми казваха, че умея да обяснявам нещата увлекателно и лесно.

Винаги съм се интересувала от взаимовръзките и от холистичния подход. Затова се влюбих в архитектурата. Фокусът ми обаче не беше в конструирането на сградата сама по себе си, а в изграждането на пространството, което да обогати преживяванията на хората. Заразих се с вируса на дизайна безвъзвратно… Работила съм архитектурен, интериорен, продуктов, презентационен и графичен дизайн. Обичам самия процес. Когато проектирам, всъщност си играя, опознавайки света и законите, които го движат. В резултат, често клиенти са се учудвали колко просто и естествено може да е решението и от различната гледна точка.

Суперсилата ми е в изграждането на цялостната концепция, а тайната ми - отношението ми към Човека.

трите най-важни професионални проекта

Дизайн на нов, единствен по рода си корпоративен клон за Райфайзен Банк, който напълно променя традиционната функция на банков клон.

Разработване на концепция за ориентирана към служителите на логистична компания чрез серия от семинари за съвместно създаване със служители, мениджмънт и архитекти.

Подготовка, проектиране и изпълнение на цялостна програма за клиентско преживяване за екип, разпределен в 600 офиса.

най-голям провал и научени уроци

„Hack House“ е неуспешният ми стартъп проект, в който всеотдайно се гмурнах, напускайки работа. Урокът, който си взех е, че по-важни от навременна, иновативна идея и от професионалните качества на екипа, са споделените им ценности, които ще го държат заедно в преодоляването на предизвикателствата по пътя.

в неделя ставам рано за да...

се насладя на утрото, започна деня с лека йога, да се отдам на дълга разходка.