Марта Радева

коя съм аз

Мастър в: дизайн мислене, дизайн на комуникационни стратегии и кампании

Фокус: фасилитиране, проучване на терен, брейнсторминг

Брой проведени уъркшопи: > 10

Брой реализирани проекти: > 20

Индустрии: ИТ, фарма, земеделие, наука, НПО сектор, спорт, изкуства и култура

Аз съм Марта. По рождение съм динамична, бърза и подвижна. Обичам абстрактното – идеите, концепциите, стратегиите. Отдават ми се публичните комуникации, презентациите и творчески дейности. Може би това е и причината да се занимавам повече от 10 години с PR и комуникации, винаги да търся нови предизвикателства и клиенти в различни сектори - от културни институции и големи корпорации, през IT и НПО сектора, до проекти в спорта и науката. Мотивират ме и ме движат спонтанността, способността на мозъка да твори и “аха” моментите. Затова се пренасочих към дизайн мисленето. Това, което харесвам в уъркшопите, които водя, е възможността да създавам заедно с участниците, да се обединяваме около споделени ценности и да създаваме споделени, да ги предизвиквам да бъдат по-емпатични и толерантни, да търсят повече възможности, отколкото пречки и да свързват точките.

А, и между другото, учих френски, немски, испански и английски език, а също и коренния новозеландски език - маорски.

трите най-важни професионални проекта

Професионално публично събитие с Алистър Кембъл в България - консултантът по стратегически комуникации на Тони Блеър.

Като част от комуникационния екип на прекрасните „Фабрика за идеи“ участвах в тридневен форум, посветен на генерирането на практични и приложими идеи за социална трансформация в този забравен от света край на Европа.

Баща ми е запален гмуркач и създаде първото и единствено в България списание за подводен спорт, което спечели и наградата за дебют. По повода, организирахме първата пресконференция под вода. Беше щуро!

най-голям провал и научени уроци

Изчаках твърде дълго време преди да “скоча" и направя “голямата” промяна от PR към дизайн мислене.

Научен урок: Винаги, винаги да следвам моментния си импулс, интуиция и порив, защото те са най-правилният часовник!

в неделя ставам рано за да...

Всеки ден ставам рано, за да изпреваря шума и скоростта, а в неделя ставам късно, за да се насладя на бавното разстилане на деня. И да помечтая.