Ангел Спасов

кой съм аз

Мастър в: co-working as a service, design thinking, stakeholder management.

Фокус: обучения, брейнсторминг, прототипиране,

Брой проведени уъркшопи: > 20

Брой реализирани проекти: > 10

Индустрии: IT, FMCG, Публичен сектор, Social enterprise.

От началото на професионалния си път винаги съм търсел начин да намеря удовлетворение не само от свършената работа, но и от самия процес на вършенето ѝ. През последните дванадесет години, с натрупване на опит в управление и мотивацията на много хора - ръководене на предизборни кампании, мениджмънт на големи културни продукции и работата в държавни институции, открих повтарящите се мотиви.

Първо, постоянно да развивам потребността си да работя с хора, да изграждам и мотивирам общности. И още по-важното - да превръщам работната среда във възможно най-малко работна и същевременно възможно най-продуктивна с цел създаване на искрени продукти и услуги - което стана и моята професионална мисия.

трите най-важни професионални проекта

Трансформирането на Designthinking.bg в Launchlabs София като доказателство, че сме водещите експерти в бизнес иновациите и организационната трансформация.

Beta House Sofia - първото мащабно място за споделена работа в София, което само по себе си се превърна в синоним на коуъркинг и където се проведоха първите обучения по дизайн мислене в България.

Работата ми по дизайна и имплементирането на глобални програми за корпоративна социална отговорност на IBM, SAP и FedEx, основаващи се на професионалните умения на служителите.

най-голям провал и научени уроци

Софтуерна компания с изпипана до последен детайл технология в областта на индустриалната автоматизация, която не можа да достигне до пазар за продукта си. Най-голямата ѝ слабост - това, с което бяхме най-горди - технологията. Разработването ѝ не премина през цялостен процес на тестове с потенциални потребители и събиране на обратна връзка за следващи итерации. Това отдалечи продукта от реалните нужди на интеграционните софтуерни инженери и ограничи компанията до доставчик на софтуерни услуги със значително по-ниска добавена стойност. Научените уроци - готовото е по-добро от перфектното.

в неделя ставам рано за да...

Заведа децата на ски или тенис, да направя кафе на Петя, да заведа себе си на ски на място, където не стигат лифтове.